Trailerladen

Een trailerlaadprobleem is een herkenbaar probleem bij veel paardeneigenaren, de oplossing lijkt vaak ver weg. Paarden worden soms met geweld op de trailer gezet, vaak eenmalig, met alle frustraties nadien voor de eigenaar en het paard.
Het probleem kan ontstaan zijn door verschillende oorzaken, een traumatische ervaring, angst, maar vaak ook een communicatieprobleem tussen mens en paard.

Met behulp van de drie basiselementen van de freestylemethode helpen wij eigenaar en paard om op een rustige en vriendelijke manier het paard in de trailer te laden.

Bij de intake waarbij de eigenaar zijn/haar visie van het probleem geeft, analyseren wij het paard, diens gedrag en de communicatie met de eigenaar. Op grond van die bevindingen stellen wij een trainingsprogramma op. Hierbij wordt de eigenaar getraind in de meest elementaire onderdelen van het freestylesysteem welke noodzakelijk zijn voor het trailerladen. Het paard krijgt oefeningen aangeboden als voorbereiding op het trailerladen.

U kunt kiezen voor trainingen op basis van een uurtarief ( € 125 p/u) of een pakket op basis van no-cure no-pay (€ 1.250).